TERRITORI CATALUNYA

TERRITORI CATALUNYA

Territori

Catalunya concentra una orografia molt variada: en pocs quilòmetres es passa del nivell del mar a pics de gairebé 3.000 metres.

Catalunya presenta una superfície de 32.107 quilòmetres quadrats amb serralades que recorren la línia de la costa, depressions a l’interior, pics que arriben als 3.000 metres al Pirineu i, 250 quilòmetres més al sud, un delta que recull els sediments d’un dels rius més cabalosos de la península Ibèrica: l’Ebre.

Des dels Pirineus passant a la Costa Brava, que es perllonga al llarg de 214 quilòmetres, alternant zones rocoses en què s’obren nombroses cales amb algunes platges molt extenses, la costa continua cap al sud fins a completar 547 quilòmetres de longitud.

Imagen 15 - Catalunya

Encara que es pot afirmar que els hiverns són suaus i els estius, calorosos i secs, les temperatures varien considerablement de la línia de la costa a les planes de l’interior i els Pirineus.

  • En els mesos de desembre, gener i febrer la temperatura mitjana a Catalunya és de 6-7 graus. Al març i abril oscil·la entre els 11 i els 13 graus i puja fins als 17 al maig.
  • Durant els mesos de juny, juliol i agost va des dels 24 graus fins els 20 graus al setembre.
  • A l’octubre baixa fins als 17 graus i al novembre fins als 11.

No obstant això, a la franja litoral i les planes aquestes temperatures són notablement més altes a l’estiu i se situen amb freqüència al voltant dels 30 graus. I a l’hivern, les temperatures són força més baixes als Pirineus ia la Depressió Central i és habitual que se situïn sobre els zero graus.

La pluviometria és també molt irregular, encara que els cims dels Pirineus mostren neu abundant a partir del mes de desembre que sol mantenir-se fins a la primavera.

Contacta amb nosaltres i descobreix les meravelles de Catalunya.

imagen 25 - Catalunya

Població

Catalunya té 947 municipis, però poca població rural, perquè la majoria de ciutadans (prop del 95%) es concentren en uns 300 municipis de més de 2.000 habitants i són considerats, per tant, població urbana.

Catalunya té 7.508.106 habitants, segons el cens de població de l’any 2015, després d’uns anys d’augment continuat a causa sobretot de la immigració estrangera.

A hores d’ara una mica més del 60% dels catalans han nascut a Catalunya, un 20% va néixer en altres comunitats de l’Estat i al voltant d’un 15% és d’origen estranger. Un de cada tres catalans té entre 20 i 39 anys, el grup més nombrós de la població.

Imagen 16 Catalunya